logo

5 musikalske høydepunkts, Bylarm 2009


Bylarm er over for lengst, men det hindrer ikke meg i å kjøre en liten oppsummering på hva jeg synes var verdt å få med seg. Her er mine musikalske høydepunkter fra Bylarm 09:


1. Captain Credible Urørt-scenen, lørdag 19.00

Som 8-bits-entusiast med stor respekt for folk som gjør-det-sjøl er det umulig å ikke la seg fascinere av Captain Credible. Konsertene veksler mellom et fyrverkeri av intens elektronisk musikk og sang/dialog hvor kapteinen har rollen som konferansier og/eller gal professor med et mildt sagt schizofrent stemmeleie. Kontrollpanelet på scenen er full av selvkonstruerte effektbokser som febrilsk blir skrudd og trykket på som om planen om å overta verden var i ferd med å gå i vasken. Jeg stod og gliste under hele konserten og anbefaler deg å gjøre det samme neste gang sjansen byr seg. Se et utvalg av Credible Products her

2. Whitest Boy Alive Sentrum Scene, lørdag 23.30

Et band som Whitest Boy Alive har vel strengt tatt ikke så mye på Bylarm å gjøre dersom konseptet er å få bransjen til å finne nye band. E. Øye har jo vært godt kjent since 2001, men da de først var der fylte de sentrum scene med folk og god stemning lørdag kveld. Et hyggelig gjensyn der de spilte flest låter fra den nye plata som kommer ut 3. mars.

3. Nils Bech Dagblad-teltet, lørdag 22.00

Erland fortalte meg at han er Nils Bech fan. Det er jeg også. Så stor fan at jeg så to konserter faktisk. Konserten på lørdag var noen hakk finere enn fredag på Blå, men Bech leverer alltid og når Brown Blue flyter over publikum kjenner frysningene sin besøkelsestid.

4. First Aid Kit Dagblad-teltet lørdag 13.00

Det gikk rykter på fredag om at de to unge søstrene i First Aid Kit var usedvanlig flinke, så jeg bestemte meg for å sjekke what the fuss was all about lørdag formiddag. Det angrer jeg ikke på, for festivaldagen kunne ikke startet bedre. Fantastisk tostemt sang i god singer/songwriterstil og godt låtmateriale er balsam for en skral sjel.

5. Kråkesølv Mono, fredag 20.00

Den sjarmerende gjengen i Kråkesølv spilte en kort og fin konsert for et trangt Mono tidlig fredag kveld. På sitt beste presenterer de vakker hverdagspoesi flerstemt i litt småskranglete indieform. Sjangeren er forsåvidt godt belasta, men Kråkesølv spiller tight og synger på Bodødialekt, så det gjør ingenting. Et band jeg følger med framover og håper på gode utgivelser av.

Alle banda er linka, så sjekk det ut.

Postet av Petter

[ 3C ] [ February 24, 2009 ] [ Musikk ]

 1. Joppe
  February 25th, 2009 at 1:18

  kråkesølv rates!

 2. Snorre
  February 25th, 2009 at 16:52

  Nils Bech var top 1 på top 5

 3. Mirna
  February 25th, 2009 at 18:16

  1. Lama @ Oslohallen
  2. Stian Westerhus @ Auditorium
  3. Kråkesølv @ Mono
  4. Einar Stray @ Stratos
  5. First Aid Kit @ Mono