logo

Cologne Bonn Airport

Redesign av en flyplass høres sjeldent spennende ut. Men designet som denne flyplassen har fått på plass er ikke stort annet enn herlig inspirerende. Designet har en flott balanse mellom informasjon og lekenhet, og man skulle tro at designerne har fått frie tøyler, noe som helt sikkert ikke er tilfellet.

Jeg vet også at det finnes en bok dedikert til profileringen, men den har vist seg vanskelig å få tak i. Prøvde også å finne litt flere artikler om den på nettet, men de var kun på uleselige språk. Så her kommer i stedet en link til nettsiden. Fortsatt lekent og fortsatt flott, blir spennede å se om dette kan inspirere andre til å være mer vågale med store corporate prosjekter. Profilen er fra 2002 så det er mulig at inspirasjonen allerede har spredd seg .

“The Cologne Bonn Airport is unique in that it lies midway between two large and established airports. Rather than attempt to compete with these larger airports on their own ground, Cologne Bonn aims to carve out its own unique space, and provide an atmosphere which the other two hubs cannot replicate. Simplicity and ease of use, nice prices, and the deliberate debunking of the ‘grey airport’ myth, all combining to turn the facility into a pleasant place for transportation. The visual identity set in place at Cologne Bonn Airport presents a recognizable and specific airport. It is more than just a surface signature – it is a visual echo of the airport’s own individuality.” -Toan Vu-Huu

Nettsiden

,

Toan Vu-Huu

&

Integral Ruedi-Baur

Postet av Reyo

[ 3C ] [ April 19, 2007 ] [ Design & Illustrasjon ]

 1. Grünern
  April 19th, 2007 at 20:23

  Skulle tilfeldigvis ha den boka der Reyo. Var på studiobesøk hos de i fjor i Paris. Vannvittig bra byrå, de får hele tiden til å vinkle alt de gjør til deres egen greie. Alt fra små prosjekter, til de store som vist her. Og dette prosjektet er bare så vilt gjennomført, bare sjekk ut piktogrambruken iforhold til typesnittet som ble laget til profilen. Bare å låne boka når de kjem heimat. For de som skulle komme over boka, så anbefales den på det sterkeste.

 2. Reyo
  April 19th, 2007 at 20:49

  Ser de har veldig mange bra jobber selv om de har en veldig irriterende hjemmeside, men boken skal jeg nok lese om noen uker ja. Glær mæ.

 3. kool kamuf
  April 19th, 2007 at 21:23

  Diggbart!