logo

Heartbeat


Slutten av mai og begynnelsen av juni er tiden for avgangsutstillinger. Forrige helg åpnet Kunstakademiet i Oslo sin utstilling på Stenersenmuseet. I morgen, fredag 30. mai kl 19:00, åpner Kunstakademiet i Trondheim sin avgangsutstilling på 0047 i Oslo. Ser deg der. Mer info følger:

HEARTBEAT
30 mai – 29 juni 2008
Vernissage: fredag 30 mai kl 19:00

Ã…rets utstillere:
Erica Eriksson
Cathrine Dahl
Ørjan Aas
Carolina Jonsson
Naoshi Okura
Magnus Martinsen
Are Blytt

En vegg av lysende farger kledd i røde, grønne og blå neonlys; en serie vakre og samtidig foruroligende portretter; støttenner i gips; et industrilandskap forvandlet gjennom drømmens logikk og en spiralgalakse satt sammen av trebiter og metall. Dette er noe av det som vises på Masterutstillingen i kunst ved Kunstakademiet i Trondheim.

Heartbeat presenterer syv masterstudenter i kunst på 0047 Oslo. Utstillingens tittel henspeiler både på populærkulturelle referanser og hjertets symbolske betydning. Det kan ses på som en bløt metafor for kunst og kunstens rolle i samfunnet. Disse syv nye kunstnerne er nok allerede klar over at kunst er livsviktig, men de er også bevisst sin egen rolle i den virkeligheten de skal ut i. Kanskje er dette begynnelsen på en tid som setter nettopp kunstens kjerne, dens betydning og iboende kvaliteter på dagsorden igjen.

Masterstudiet i kunst er toårig og bygger på en treårig bachelorgrad. I masterprosjektet har studentene på en selvstendig og reflektert måte anvendt ulike kunstneriske metoder og teknikker i utviklingen av et større prosjekt.

Kurator for årets masterutstilling er Marianne Zamecznik.

Postet av Petter

[ 0C ] [ May 29, 2008 ] [ Happenings & Utgivelser - Kunst ]