logo

Moteuka i Milano. A/W 2009, del 1

Moteuka i Milano er ferdig, debatten rundt feige og forsiktige designere, lavkonjuktur og minimalisme har innvadert internasjonal presse. Her på huset har vi brukt de 3 siste dagene på å debattere rundt temaet lavkonjuktur og mote, så her kommer endelig del 1 av våre utplukkede fra moteuka i Milano.

Jil Sander.
Raf Simons har skapt en ny siluett for herremannen, som fremdeles er i Jil Sanders ånd. En ganske feminin, og ikke direkte inspirert av kvinneformen. Spennende ullstoffer, inspirert av 1800-talls rustninger;

Burberry Prorsum.
Det ser jo faktisk litt som om Bailey har beholdt formene fra frakkene han laget i forrige sesong, og byttet ut stoffet med gjennomgående fine ullstoffer med masse strukturer. Det er jo også spennende at noen gjør noe nytt, Les sicilianske skjortedetaljer og fløyelsedresser.

Costume National.
Det er sjelden veldig spennende Ã¥ se kreativ formidling som “safer”. En mer sober kolleksjon skal vanskelig gjøres. Nyanser av svart kanalisert gjennom et slag for citypants.

Trussardi 1911.

Det er jo helt rått hva Milan Vukmirovic, tidligere grunder av den franske butikken Colette, har fått til etter 3 sesonger med Trussardi. Inspirert av singer/songwriter Charlie Winston.

Prada.
Uten å ha sett kolleksjonen leste jeg et sted at inspirasjonen til denne kolleksjonen var å overleve. Ganske enkelt tilpasse seg hva kapitalen ønsker av forretningsdresser, skjorter og sko til neste mandagsmøte. Så det her var jo en veldig positiv overraskelse!

Postet av Lorenzo

[ 2C ] [ January 26, 2009 ] [ Mote ]

  1. motedude
    January 26th, 2009 at 23:30

    @Lorenzo: Hvor får jeg tak i et slikt bånd til hodet? (nr.3 nedefra)

  2. uglyposterboy
    January 27th, 2009 at 13:47

    siden jeg er stor fan av sort og grått, så er det mye jeg vil ha hendene mine i ser jeg