logo

Moving Pictures – We just love’em!

Ã…ret har faen meg akkurat begynt, men allerede har vi sett kvalitetsfilmer som «3:10 til Yuma», «Den andre siden», «I’m Not There» og «Om forlatelse». Og, hold deg fast, mann, det skal bli stadig bedre. 2008 frister med en rekke kvalitetsfilmer og etterlengta blockbustere.
Her er noen av filmene jeg forventer gir valuta for penga de neste månedene.
«Charlie Wilsons War», premiere februar. Stjernespekka, påkosta og basert på en sann historie. Philip Seymour Hoffman er blitt nominert til Oscar for sin rolletolkning. Tom Hanks er tilbake med samme sjarme som i «The Ladykillers». Jeg har trua.


«Gone Baby Gone», premiere februar. Ben Afflecks regidebut er en mørk thriller fra den hvite, amerikanske ghettoen. Lillebror Casey spiller hardbarka detektiv. Tøff film. Uventa vendinger.

«Dykkerklokken og Sommerfuglen», premiere februar. Julian Schnabel har i følge ryktene laget et lite mesterverk, om den franske Elle-redaktøren Jean-Dominique Bauby som blir rammet av slag. Gleder meg. Schnabel er for øvrig er jævla habil billedkunstner.

«Sweeney Todd», premiere februar. Tim Burton, Johnny Depp og Helena Bonham Carter i en mørk skrekkopera. Nuff said.

«No Country for Old Men», premiere februar. Coenbrødrenes kritikerroste epos om generelt ræva folk. Topp. Det sies at filmen er brødrenes beste. Jeg er stiller meg spørrende til akkurat det, men gleder meg.

«There will be blood», premiere februar. Vinner Oscar for beste film. Og beste mannlige skuespiller. En historie om sinnets forråtnelse.

«The Orphanage», premiere mars. Mexicansk horror. Produsert av gullgutten Guillermo del Toro. Jeg har trua.

Postet av d opstad

[ 5C ] [ January 24, 2008 ] [ Film - Random ]

 1. Bharfot
  January 24th, 2008 at 15:40

  Mye bra framover, ja. Men obs! Dykkerklokken og sommerfuglen kommer høyst sannsynlig ikke opp ordinært, bare som to forestillinger rundt Gimle filmfest. Så det er lurt å benytte sjansen 2. eller 5. februar. Lenke til omtale og forestillingstider:

  http://www.oslokino.no/incoming/article155697.ece

 2. d opstad
  January 24th, 2008 at 16:42

  jo, jeg har ikke hørt noe annet enn at den blir satt opp til ordinær visning. Antagelig bare et par kopier og antagelig bare i de store byene, men jeg antar at den vises som vanlig.

 3. Bharfot
  January 24th, 2008 at 17:23

  Men nå jobber jeg i Oslokinos filmavdeling da. Så det er en reell advarsel ;-) Ordinær kinovisning er ihvertfall usikkert ennå.

 4. d opstad
  January 24th, 2008 at 18:01

  hm, ok.
  kjipt i tilfelle. og feigt fra scanbox. putta opp en link til gimle også, forresten. takk for påminnelsen.

 5. Mathias
  January 26th, 2008 at 14:10

  «No Country for Old Men» er noe av det beste jeg har sett, tror jeg. Kjip stemning der i gården.