logo

Paula Scher til Visuelt 2010

Pentagrams joker og superstar Paula Scher kommer til årets Visuelt seminar i Oslo i mai!

480

Grafill, som er ansvarlig for Visuelt seminaret, gjør hvert år en fenomenal jobb med å få inn interessante folk, og har jo ikke akkurat ligget på latsiden i år heller. På Grafills nettside så har de skrevet en kort bio om Paula:

I over tre tiår har Paula vært en foregangskvinne innen grafisk design, og dette er en sjelden mulighet til å se og høre en pionèr fortelle om sin fantastiske karriere, fra design av platecovre for Atlantic og CBS Records på 70-tallet, til banebrytende og innovative arbeider for noen av verdens fremste merkevarer.

Paula Scher har opparbeidet seg et solid omdømme som en dyktig kommunikatør som gjerne bruker referanser fra typografi-, pop-, kunst- , film og litteraturverden for å formidle sitt budskap til publikum.

I 1991 ble hun partner i Pentagrams New York-avdeling, og der har hun jobbet for et bredt spekter av selskaper og høyt respekterte kulturelle institusjoner som The Public Theatre, New York City Ballet, New York Philharmonic, Metropolitan Opera, MOMA, Bloomberg, Coca-Cola, Citibank og New York Times Magazine. Arbeidene hennes har blitt stående som klassiske eksempler på amerikanske merkevarer som har posisjonert seg i toppsjiktet når det gjelder visuell identitet.

Paula Scher har også utmerket seg som en anerkjent billedkunstner, utstillinger har blitt holdt over hele verden og arbeidene hennes er å finne i permanente kolleksjoner hos Museum of Modern Art, Cooper-Hewitt National Design Museum, Museum für Gestaltung Zürich, og Centre Georges Pompidou i Paris, blant andre.

Hun har vunnet en rekke priser, innehar flere styreverv, er medlem av Art Directors Club Hall of Fame og ble i 2009 valgt som president i Alliance Graphique Internationale (AGI). Hun holder en rekke foredrag rundt omkring i verden, og 6. mai 2010 kommer hun til Visuelt og Vika Kino. Og det er vi veldig glade for.

Om du ikke er kjent med hennes arbeider, så har hun gitt en flott forelesning for TED her:

Paula Scher gets serious!

Programmet for Visueltdagene 6.-8. mai blir lagt ut i sin helhet i februar/mars.

Visuelt konkurransen 2010

Det er nå åpnet for bidragsinnsendelse til årets Visuelt konkurranse, og du kan melde på arbidene dine her!

Bidrag må være registrert og betalt innen torsdag 4. februar kl 16.00.
Mer info om seminaret og konkurransen her!

Postet av Carl

[ 2C ] [ January 26, 2010 ] [ Design & Illustrasjon - Happenings & Utgivelser ]

  1. Christian
    February 2nd, 2010 at 17:45

    Tommel opp.

  2. Astrid Feldner
    February 2nd, 2010 at 18:01

    saw her at 0FFF09, she is VERY cool.