logo

Silver ruins

Ida Ekblad har sin første separatutstilling i morgen. Gratulerer! Åpningen er klokka 19.00 på fotogalleriet. Og der kan du få med deg Nils Bech som skal fremføre “My Vagabond Girl” sammen med Bendik Giske. Et spesial komponert verk i forbindelse med utstillingen.

Fra fotogalleriet;

Ekblads fokuserte omgang med tvetydigheter og utvetydigheter i amerikansk visuell kultur kommer også til uttrykk i Silver Ruins.; som likefullt antyder en ny og melankolsk undertone i Ekblads kunstnerskap. Sentralt står 1980- og 90-tallets hip-hop-fenomen i form av tagging, graffiti og gangsta rap. I Kings Die Too figurerer for eksempel den avdøde Eazy-E, en av frontfigurene i Los Angeles-bandet N.W.A., som satte startskuddet for gangsta rap-genren på 90-tallet med sin aggressive, voldsforherligende og nihilistiske rap.

Ekblads innfallsvinkel er å lete i ruinene av fenomener som hip-hop kulturen, etter utvanningen av dets opprinnelige gjennomslagskraft. Dette gjennom blant annet reklameindustriens annektering av ungdoms-og ghettokultur, som i Spike Lees reklamefilmer for Nike-konsernet på 90-tallet. Ekblad ønsker å kaste fallerte og forslitte symboler fra de urbane ruinene opp i luften som en insisterende strategi med åpent utfall. Dette ser vi blant annet i avtrykket av et stjålet McDonald’s-skilt i Untitled M, eller i Air Jordan # 1 og # 2, som både gir assosiasjoner til superhuman aerodynamikk og hengning. Det er nettopp i spennet mellom opprør og undergravelse Ekblads arbeider befinner seg.

Postet av Lorenzo

[ 4C ] [ August 27, 2008 ] [ Kunst ]

 1. Lars
  August 27th, 2008 at 20:49

  dette må man få med seg!

 2. Petterr
  August 27th, 2008 at 21:35

  Kan fort bli spennende!

 3. strøk
  August 28th, 2008 at 12:19

  basketballuttrykket “hangtime” fÃ¥r fort en ny betydning med de bildene der.

 4. alyCe
  September 7th, 2008 at 18:20

  Så innslaget hennes på norsk samtidskunst-utstillinga på Astrup Ferney, anbefales veldig!