logo

Skjønnhet i bevegelse; Trembled Blossoms

Mote og film har vært gode venner siden filmens spede begynnelse. Siden lokomotivet en gang kjørte rett inn i kinosalen og skremte vannet ut av oss har vi akseptert filmens største egenskap; å vise virkeligheten gjennom fiksjon, og etterhvert også kun fiksjon. Vi har sett, dyrket og levd oss inn i den verden skjermen har forledet oss inn i. Ikoner har blitt skapt, subkulturer har kommet frem, og populærkulturen har gitt oss håp, drømmer og forbilder.

Moteindustrien har som filmindustrien helt fra starten av vært kommerisell. De er begge en stor industri med mange ledd, og flere mennesker som er med på å skape kunstverket, og de er begge en del av en større felles bevissthet. I dag vet de begge, opplyste som de er, om hverandres kvaliteter og utnytter dette så godt det går. De er avhengig av hverandre.

Prada sin Trembled Blossoms er kanskje noe av det fineste jeg har sett på lenge. Mote og film har aldri vært mer synkrone enn nå, og flere av de mest spennende designerne har kommet ut med fantastiske kortfilmer denne sesongen. Argumentet kan jo være at det er kutt i budsjettene til nesten alle linjer om dagen, og at man sparer inn ved å ikke bruke så mye penger på selve catwalken. Et annet argument kan jo også være reproduksjonsevnen til filmen som gjør at hvem som helst kan se den på youtube, eller legge den inn på sin egen blogg. Trembled Blossoms ble tegnet av James Jean som også er verdt å ta en titt på. Uansett, la deg forføre av Pradas Trermbled Blossoms;

Her er to andre spennende prosjekter;

Jack Spade Fashion Show

Bernard Wilhelm – Red Rose Pink Donkey

Postet av Lorenzo

[ 0C ] [ May 29, 2008 ] [ Mote ]