logo

Smart om klær?

Jeg klør meg stadig i hodet over fordummende moteblekker – og quotes som for eksempel “sløyfa er det nye slipset” – der det sjelden, eller aldri trekkes linjer og reflekteres over hvorfor og hva.
Nå kan jeg ikke si sikkert, siden jeg fremdeles ikke har bladd i bladet, men bidragsyterne er over gjennomsnittet oppegående, så jeg antar at Personae er et tidsskrift som kommer til å skrive smart om klær.


Første nummer slippes i morgen, onsdag. Og i tillegg til pjatt om Bourdieu, blir det forhåpentligvis fyll og fest.
Teksten under er klippet fra det jeg formoder er lederen. Les mer her.
«…..spørsmÃ¥let om klær skal betraktes som (kunst)gjenstander, som ytringer, som tegn, som uttrykk for sosial distinsjon, har nok ogsÃ¥ bidratt til at det bare i begrenset grad er etablert en egen diskurs. Feltet faller ned et sted mellom kunstkritikken og sosiologien, og utgjør ikke noe betydelig anliggende for noen av dem.
Det kan likevel vanskelig betviles at klær utgjør en betydelig del av kulturen. Som en av de siste skansene mot en total estetisering eller en ditto tallfesting av alle menneskelige uttrykk, representerer kulturtidsskriftene et frirom. Innenfor kulturtidsskriftrammen kan ulike tilnærminger, enten de er fundert i samfunnsfaglig teori, i humaniora eller for den saks skyld i økonomi, eller naturvitenskap, møtes og brytes. I et slikt (prøve)rom vil det vise seg om en reflektert samtale om klær er mulig.»

Postet av d opstad

[ 1C ] [ October 28, 2008 ] [ Random ]

  1. Mats
    October 28th, 2008 at 23:01

    Dette høres spennende ut. Selv digger jeg klesmoter som har en historie som er drevet av funksjonalitet: dickies som er slitesterke og billige skatebukser og caps som egentlig ser dust ut, men beskytter mot sol i øya.