logo

Hovefestivalen 2008

Hove var en heftig uke for kjeft a! crewet. Det var en spennende uke med mange utfordringer mye fyll og lasssevis med gode opplevelser. Her en samleside med linker til de forskjellige postene vi fikk kokt sammen i løpet av uka.

Kjeft a! på Hovefestivalen
Som de fleste av dere sikkert har fått med dere så skal vi altså være tilstede under årets Hovefestival på Tromøya, rett utenfor Arendal. Midt inne på festivalområdet har Kjeft a! fått en gressplen og ei lita bu. Der skal det bli livatt, men i dag – bare få dager før festivalen – er bua fortsatt urørt, og full av stæsj og drit. På mandag derimot…

Kjeft A! i kjelleren
I dag er det søndag og regn, i går var det lørdag og sol. Her er en liten stemningsrapport fra gårsdagen. Vi er i gang med snekring og maling, men det gjenstår fortsatt en del jobb.

Typografi på Hovefestivalen!
Klokken tolv åpnet slusene inn til festvialområdet, og alle parter slåss om festivalgjengerenes oppmerksomhet. Her følger et utdrag av (…mer eller mindre) forlokkende og informativ skilttypografi.

Under utvikling!
Det tidligere nevnte krittdekoreringsprosjektet til Hove er igang. Følg med på utvikling her på Kjeft a!

Scenekunst på Hove.
Scenekunst på Hovefestivalen er et utvidet begrep og inneholder mange forskjellige uttrykk. Hver dag under festivaluken skal scenekunstnere krydre festivaldeltakernes festivalopplevelse med levende kunst. Møtet oppstår her og nå, mellom scenekunstner og festivaldeltaker.

Hova
Kun bildeserie

Folkets Galleri
Kjeft a! bua har vært utsatt for mye rar skribling de siste dagene. Vi har hatt masse folk innom, og kjelleren har blitt utsmykka av bl.a Dongery, Tony Tundra, Stig fra Ill Design og Stine Belden Røed. Her kommer en liten status fra bua.

Jan Christensen på Hove
Jan Christensen er en norsk kunstner som virkelig er i vinden for tiden, og det er ikke første gang han nevnes på Kjeft´A!s sider. Prosjektet hans på Hove er en gigantisk lysbryter som er plassert ved de gamle kanonstillingene ved innfarten til festivalområdet. Bryteren kontrollerer lysene som følger stien på vei inn til området, og har vist seg å være en slager blandt festivalgjengerne.

Karen Kviltu Lidal
Karen Kviltu Lidal har bygget masse kjøkkenhagekasser og plassert de rundt på festivalområdet. I kassene vokser det blandt annet tomater, chilli og paprika som folk kan “høste” inn etter behov. Hva sies til en Jalapeno på fårepølsa til frokost?

Bunker 51
Kun bildeserie

Mandag 23 juni
Kun bildeserie

Kjeft a! i Aftenposten

Infamy
Som nevnte tidligere fikk vi lov til å påvirke filmprogrammet her på Hove og i går var det tid for screening av filmen vår. Vi var tydeligvis ikke alene om å digge denne filmen, og kinoteateret var stappfullt. Med 75 besøkende, sittende og stående, ble dette en av de best besøkte filmene hitill.

Get Dancy i Fritzl´s Basement
Bua vår er liten. Så liten at enhver liten happening vil bli en suksess. Har man 10 pers på besøk, er det allerede stappfullt. Derfor bestemte vi oss tidlig for at vi skulle få til en spontan mikroklubb i bunkersen vår i løpet av festival-uka.

Ølparadiset; One two, one two!!
Etter en nokså vellykket Lupe Fiasco konsert igår , bar det rett til hip-hop baren med Dj Nuhhh bak platespillerne. Gårsdagens suksess med våre gode kompiser i The Jaywalkers tror jeg trakk mye folk, men idag var det også idag duket for konsert med Swollen Members.


Folk, fest og fe på Hovefestivalen 08

Kun bildeserie

Om stemning er målet
Hove vs Roskilde – en ’stemningsanalyse’

Hove oppsummering
Festivalliv er slitsomt. Så her kommer enda en Hovepost litt for sent. Man kan jo se på det som en slags oppsummering fra didriksens side. Personlig var min festivalopplevelse preget av mye middelmådeige konserter uten de helt store høydepunktene. Man kan jo velge å skylde på min innsats, men jeg velger å ikke gjøre det. Jeg gjorde jo så godt jeg kunne.

Lorenzo’s daglige festival skildringer:

Mandag 23 juni; Jay Z 13 – Lorenzo 21
Nå er vi halvveis fremme. Bloggen puster og ånder på Hove nå. Lekre jenter og D-kjendiser ligger og softer i sofaen vår, gutter u16 sitter bak treet og sniffer kokain fra hverandres kroppsdeler og hu dama som jeg var vitne til at kompisen min pulte i dag tidlig, står og digger seg ved bordtennisbordet. Ikke er hun god i bordtennis engang.

Tirsdag 24 juni; D. Opstad rapper
Solen har nok en dag stått opp på Hove. Og under solen er intet nytt. Nøttebrune innbyggere på dop, rare hatter, bar overkropp, stygge tattoveringer og store mengder urin.

Onsdag 25. juni; Dossen
Så sitter vi her igjen. Alle er fyllesyke. Noen er litt lei, Kool Kamuf har akkurat kommet seg til hektene etter å ha blitt ledd og pekt på av Hovevaktene et sted der ute i skogen. Sikkert ikke så langt unna Flekken, der han våknet opp. Så da er det bare å krysse fingrene for at mobban og lommeboka fortsatt ligger der ute et sted. Men det er vel slik det er å være på festival.

Torsdag 26. juni; Flekken, min beste venn
Flekken, flekken, flekken. Vanskelig å tenke på noe annet enn flekken. Det er jo der det er gøy! Og tilsynelatende gratis alkohol. Men det starter jo ikke på flekken, det er der det ender.


Fredag 27 juni; Konstantinopel

På fredagen var det tid for å fete på hytta. Vanligvis har jeg tatt taxi eller båt ut til bua. Men noen ganger trenger man å sove leger enn til ti etter mange harde netter. Så da jeg våknet opp ved 2-tida hadde de andre allerede rukket å kjøpe inn reker, krabber og Cava fra Arendal. Og ikke noe passet bedre enn en maritim alkofrokost på brygga.

-Takk for i år!!

Postet av Reyo

[ 1C ] [ July 1, 2008 ]

  1. [...] Vi har samlet mer Hovestoff her. Postet av [...]